Bingo är bäst med Maria

Bingo har länge legat Svensken varmt om hjärtat. Ända sedan 1961 – då fotbollsföreningen Gunnarstorps IF i Bjuv i Skåne höll den första officiella bingosammankomsten – har bingo varit ett spel som Svenskarna gillat. Snart dök det upp bingohallar lite här och var och dessa reglerades av lotteriinspektionen, som såg till att avkastningen gick till idrottsföreningars ungdomsverksamhet. Bingohallarna höll på ohotat fram till 90-talet då ett hot dök upp; Bingolotto. Varje vecka såg nära 2 000 000 tittare detta populära program och många av de som tidigare gått till bingohallen stannade nu hemma med sina lotter och spelledaren Leif Loket Olsson på tv.
Ett decennium senare var dock dessa glansdagar över. Kulmen var på uppesittarkvällen 1996 när nästan 3 000 000 tittare satt bänkade framför tvn. Men efter år 2000 började det vända och snart var det tydligt varför Bingolotto höll på att sjunka neråt: internetbingon. Med nya bingohallar på nätet som dök upp till höger och vänster, var det svårt för Bingolotto att konkurrera. Internetbingo kunde erbjuda större utbud och på alla tider på dygnet. I mitten av 00-talet dök de största aktörerna upp – de som fortfarande regerar marknaden.
Till dem hör Maria Bingo. Detta internetkasino etablerades 2006 och är bland de mest populära idag. Med ett stort utbud, med många olika sorters spel för de flesta smaker, är det svårt för de gamla alternativen att mäta sig. Vill du läsa mer om internetbingo i stort kan du gå in på www.bingospelaren.se

Related posts:

  1. bingo på nätet
  2. Bingo resurs
  3. Sportkommentator bingo
  4. Spela bingo online
  5. Hur du bekantar dig med Betsson bingo