Bland symaskiner och författare

Ja, det är väl ungefär det man hittar i Huskvarna. Ja, och en bingohall så klart. Men det återkommer vi till.
Huskvarna har alltid varit en ort känd för sina finmekaniska verkstäder. Huskvarnafabriken tillverkar motorsågar och gräsklippare idag. Förr om åren tillverkades här både gevär och symaskiner och en rad andra maskiner som krävde lite mer noggrannhet. Fram till 1970 var Huskvarna ett eget samhälle men ingår idag som en del av Jönköping.

Huskvarna är även känt för sina vackra trädgårdar. Stadens etymologiska ursprung härleds från den kvarn som stod bredvid Husån och därför kallades för huskvarnen. En del kända personer – företrädesvis författare kommer från Huskvarna. I modern tid har vi deckarförfattarinnan Karin Alvtegen. Före henne var den burleske och något vilde författaren Sture Dahlström verksam, och i mitten av 1900-talet var den prominente Alf Henriksson aktiv.
Kända artister från Huskvarna kan nämnas Björn Afzelius (ingen vidare presentation lär behövas) samt skådespelerskan Birgit Carlstén. Hon är bland annat känd från filmer som Ivar Kreuger från 1998 och Good Night Irene från 1994. Hon kunde även ses i komiska sammanhang som med Povel Ramel i Minspiration, Hagge Geigert på Lisebergsteatern och Nils Poppe på Fredriksdalsteatern.
Och så har vi bingohallen. Huskvarna har en aktiv bingohall där avkastningen går till traktens föreningar med idrottsverksamhet. Här kan du spela olika sorters bingospel samt de populära Vegasmaskinerna – när du vill koppla av från allt “bingo”-hojtande.
Vill du koppla av helt kan du spela internetbingo, och börja då med www.bingobonusarna.se.

No related posts.