Drömmen om att hjälpa våra nära vänner

Runt om i Sverige finns det föreningar som hjälper hemlösa katter. Orsaken att det finns så många föreningar, och så många som engagerar sig för att hjälpa katter, är att det finns så väldigt stort behov. Och för att det finns så många som inte bryr sig alls. Många familjer skaffar sig en katt och när de av en eller annan orsak inte kan ha kvar den – kanske till och med bara har tröttnat på den – så lämnar de den vind för våg att klara sig själv. Och visst kan en katt klara sig ganska hyfsat i det vilda, men snart gör den barn. Och dess barn gör barn och inom ett par år har två förvildade katter skapat en koloni av katter på uppemot 100 djur. Och alla dessa djur klarar sig inte i det vilda. Framförallt inte när vintern kommer.
När vissa människor inte tar sitt ansvar så får andra kliva in och ta det åt dem. Och det är det dessa engagerade människor gör. Men de är alltid för få och har alltid för lite pengar. Det skulle behövas fler katthem som kan ta in katterna i väntan på vård och fosterfamilj.
Ibland kan kattengagerade känna behov att få göra något som märks, något på riktigt. Och kanske är det just en stor investering som ger bättre och större resultat för de utsatta katterna. Kanske skulle de kunna ta ett lån på onlinelan.se och göra en fokuserad insats för de nära vännerna.

No related posts.