En inte allt för långvarig förlovning

Enligt tradition får en förlovning inte vara längre än ett år, men idag följs inte detta särskilt mycket. Vissa människor nöjer sig med förlovning och inget mer. Andra kan vara förlovade i många år innan de till slut tycker att det är dags att gifta sig. Ytterligare andra förlovar sig som en lättvindlig handling när man är ganska nyförälskade och har sedan ingen seriös plan att verkligen gifta sig.
För var en förlovning något mycket mer seriöst om än aldrig juridiskt bindande. Något som däremot var juridiskt bindande fram till 1915 var trolovning som kunde ske redan i barndomen. Då handlade det mer eller mindre om en affärsuppgörelse mellan föräldrarna och hade andra ekonomiska och juridiska omständigheter kopplade till sig.
Idag handlar förlovning mycket om att ta en relation ett steg längre än att bara vara pojk- och flickvänner. Detta beseglas med att man skaffar sig förlovningsringar.
Om förlovningen har som syfte att paret ska gifta sig så föregås en förlovning av ett frieri. Förr var det mannen som skulle fria till kvinnan. Idag är det inte lika tvunget, men fortfarande vanligast.
Själva frieriet och förlovningen vinner på att vara eget och speciellt. Försök att undvika de vanligaste klichéerna som att gömma förlovningsringen i maten. Vill man vara lite originell finns det massor av bra tips och idéer på nätet där man kan hitta inspiration. Vill du veta mer om bröllop, eller få tips kring din bröllopsplanering, kan du gå in på www.brollopsassistenten.se.

No related posts.