En kontaktlins fästs direkt på ögat.

En kontaktlins fästs direkt på ögat. Man använder den som ersättning för glasögon eller i kosmetiska ändamål (med hjälp av en tonad lins kan man enkelt byta ögonfärg). I Sverige krävs det idag inte något recept för att köpa linser, men samtidigt är det så att endast legitimerade optiker har tillåtelse att tillpassa kontaktlinser. Idag köper allt fler sina linser online. Det är bekvämt att få dem hemskickade. Dessutom är det ofta billigare att handla på nätet. Vill du veta mer om hur man handlar linser på nätet? Surfa i så fall in till oss på GlasögonOnline. Vår kostnadsfria informationssajt hittar du på http://www.glasögononline.se.

Det är först under senare årtionden som kontaktlinser börjat säljas i stor skala. Men tekniken utvecklades tidigt. Redan 1887 framställde tysken Adolf Fick den första kontaktlinsen. Den första linsen var tillverkad i glas och var därför ganska obekväm. På grund av detta massproducerades den aldrig. Under det tidiga 1940-talet kom de första linserna för kommersiellt bruk. Dessa gjordes i plexiglas och var så stora att de täckte hela ögat. De var något mindre obekväma än Ficks variant, men var fruktansvärt dyra. Därför förblev de en produkt för de privilegierade klasserna i samhället.

Under mitten av 1950-talet började man producera mjuka linser som kunde sitta inne en hel dag. Nu sjönk också priset och alltfler kunde byta ut sina klumpiga glasögon mot de smidigare linserna. Succén var ett faktum. Hårda linser är fortfarande vanligt förekommande i länder som USA, Storbritannien och Tyskland, men i Sverige dominerar de mjuka. Linstekniken fortsätter att utvecklas i snabb takt. Om du vill veta mer om var du köper linser på nätet ska du gå till www.glasogononline.se.

Related posts:

  1. Kontaktlinsen kan tyckas vara ett ganska modernt fenomen