Ett kul sätt för att hålla kontoret rent – starta en städtävling

Ett kul sätt för att hålla kontoret rent – starta en städtävling
Arbetsgivare som försöker tvinga städning på sina anställda får sällan det bästa resultatet. Människor tenderar att vara tävlingsinriktade så varför inte skapa ett spel av det? Ge till exempel en anställd en stjärna för varje område på kontoret som de håller rena. Den första som har samlat en viss mängd stjärnor kan välja mellan flera olika priser (t.ex. ledig dag, massage, lunch med ägaren, ett presentkort osv.). En liten tävling kan skapa spänning på kontoret och hålla de anställda nöjda och producerande på en hög nivå.
Belöna städvanor.
Belöna de vanor du vill skapa bland dina medarbetare. Människor är vanedjur och du som arbetsgivare kan forma vanorna på kontoret.
En medarbetare som regelmässigt rengör och organiserar sitt skrivbord? Ge den personen ett litet presentkort. Är en medarbetare noga med att hålla ordning på toaletten? Låt dem gå 15 minuter tidigare på fredag eftermiddag. Kontentan är att du kan erbjuda belöningar till dem som gör den typ av jobb du vill ha gjort på en regelbunden basis.
Gör städning till en social händelse.
Vad är roligare än snacks, drycker och musik? Schemalägg en städfest en gång i veckan, bjud de anställda på snacks och drycker och låt dem sätta på sin favoritmusik. Chansen är att de faktiskt kan njuta av att ta del av denna verksamhet.

Kanske du tänker annorlunda. Kanske du känner att för varje ögonblick dina anställda inte fokuserar på företagets kärnverksamhet – och deras respektive specialområde – förlorar du pengar. Ja, det kan ju vara så också. Och då kanske det är en annan inriktning du ska ta. Då kanske lösningen helt enkelt är att anlita ett städföretag som tar hand om all städning.
Du kan hitta bra städföretag om du tar hjälp med kontorsstädning.

No related posts.