Förvirrning av försäkringsbegrepp i Fablernas värld

Förvirrning av försäkringsbegrepp i Fablernas värld
All som var små på 70 och 80-talen minns alldeles säkert Fablernas värld. Detta nederländska barnprogram som producerades i hela 1640 avsnitt. Vem minns inte Pentti Varg och Jakob Uggla med sitt ”Simma lugnt”. Eller den avslutande sångtexten: ”Djur har också mänskors känslor, djuren är ju också människor! Ja, det är just vad dom är! I fablernas värld, i fablernas värld!”

Men om man ska tro på Jakob Uggla i detta så skapar man stor förvirring för försäkringsbranschen. För vilken sorts försäkring ska Tango Räv teckna för att undkomma alla sina problem. Och hur försäkrar sig Drulle Sköldpadda så att han får vård för sina smärtor i ryggskölden. Hur kategoriseras Pentti Vargs behov av försäkring mot alla sina nederlag med dess konsekvenser? De påstår ju uppenbarligen att de är människor och borde därmed kunna teckna både personförsäkringar, sjukvårdsförsäkringar och olycksfallsförsäkringar. Men rimligtvis talar vi om djur. Vi har här en räv, en uggla, en sköldpadda och en varg och då pratar vi ju om djurförsäkringar. Men för att teckna en djurförsäkring behöver djuret ha en ägare som sedan ska bestämma om djuret är ett bruksdjur eller sällskapsdjur. Om vi ska betrakta dessa varelser som djur är de att betrakta som vilda – och då finns det inga försäkringar.
Det är således ingen lätt sak att reda ut.

Om du är ett djur som tycker att du också är en människa – då kanske du ska satsa på personförsäkring. Annars skaffa dig en ägare som kan köpa dig en djurförsäkring. Oavsett vilket du väljer kan du gå in på www.forsakringsgubben.se och läsa om olika sorters försäkringar. När du väl har bestämt dig för om du är ett djur eller en människa så finns här resten av informationen du behöver ha för att skaffa dig den försäkring du behöver.

No related posts.