Hur man rengör ett korkgolv

Att köpa korkgolv kan vara det bästa valet för alla nya husägare på grund av dess funktioner och fördelar. Det är förnybart och kan göra så att alla rum ser naturliga och bekväma ut. Det är mycket resistent och kan isolera mot värme och kyla. Det är golvet att välja om du vill ha ljudlösa steg när du går. Korkgolv kommer också i olika färger – inklusive vitt.
Rengöring och underhåll av korkgolv är hanterbart, även om man måste komma ihåg dessa viktiga ord: mindre fukt, mindre solljus och inga starka rengöringsmedel.
Även om ett korkgolv är slitstarkt och fuktresistent, är det fortfarande en typ av trägolv och kommer så småningom absorbera fukt om det stannar för länge.
Satsa på gardiner som ger lite skugga för att minska exponering av solljus. En överdriven exponering av solljus kan orsaka missfärgningar – och det är inte fint. Ännu bättre; installera korkgolv i lokaler som inte kräver naturlig belysning såsom biografer eller inspelningsstudior och liknande.
Korkgolv är poröst, så använd inga hårda rengöringsmedel eftersom kemikalierna kommer att absorberas och därmed kan de orsaka skada. Använd istället ett pH-balanserat rengöringsmedel eller andra rengöringsmedel avsedda för korkgolv. Du kan göra detta en gång i månaden och bara använda en fuktig mopp vid rengöring.
Det finns mer att läsa för den som är intresserad. Mycket av den information du söker bör du hitta om du går in på golvläggning.com och kollar runt. Du kan hitta en hel del artiklar här som kan vara till stor hjälp. Besök: http://www.golvläggning.com/golvl%c3%a4ggning-malm%c3%b6/

No related posts.