Man behöver inte vara ängel för att flygga billigt till Los Angeles

Man behöver inte vara ängel för att flygga billigt till Los Angeles
Los Angeles är en stad som de flesta nog har en ganska tydlig bild av. Inte minst för att det är världens filmhuvudstad i och med Hollywood. Los Angeles är också en av världens kändistätaste städer där många stora filmstjärnor och musikartister bor. Som turist i Los Angeles kan du välja på många guidade turer i de kvarter där de stora stjärnorna bor.

Los Angeles var från början en Spansk stad och grundades 1781, då med det allt annat än lättuttalade namnet ”El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula” vilket betyder “Vår Frus änglarnas drottnings stad vid Porciuncula”. Idag heter den som tur var bara Los Angeles. Vill du vara lite coolare kan du använda namnet City of Angels och vill du ha ett ännu kortare namn att hålla i minnet går det även bra med L.A. Staden blev sedan Mexikansk och från och med 1846 blev den en del av USA och är idag landets andra största stad med nästan 4 miljoner invånare. Räknar man med hela storstadsområdet runt Los Angeles kan man räkna in nästan 18 miljoner invånare. Utöver filmindustrin i Hollywood är Los Angeles även känd för flera institutioner för högre utbildning där University of California-Los Angeles (UCLA) är en av de mer kända. Det som också kan locka en turist är det behagliga klimatet, storstilad shopping och ändlösa och vackra stränder.

Turistnäringen i Los Angeles är väl utbyggd och det finns ett stort antal hotell i staden där du garanterat kan hitta ett bra boende. Billiga resor till Los Angeles kan du hitta via billiga flyg. På den sidan hittar du en sökmotor som letar igenom 600 flygbolag och 30 olika resebyråers resor.

London
Madrid
Malmo
Moscow
Munich
Milan

Related posts:

  1. Hotell i Los Angeles
  2. Flyga till Barcelona