Näst bäst efter gratis

Jag älskar att hjälpa till att bygga sådant som behövs byggas. Jag arbetar för en ideell organisation som hjälper uteliggare att få ett acceptabelt liv. Bland annat bedriver vi ett projekt där vi bygger enkla hus där de kan bo – som alternativ till härbärge eller utomhus.

En gång när vi skulle bygga ett sådant hus – ett av våra större byggen – fick jag det ärofyllda uppdraget att basa över bygget. Efter ett par månaders ihärdigt arbete – där många frivilliga hjälpte till – var huset äntligen klar och det stod så vackert. Dock behövdes det städas upp innan man kunde flytt in. Jag ringde de frivilliga och frågade vilka som kunde hjälpa till men de hade redan satt igång med nästa projekt, och ingen hade tid med städning. Eftersom ingen förväntade sig att jag skulle kunna göra det helt själv fick jag i uppdrag att hitta en byggstädfirma som kunde göra städningen, men så billigt som möjligt. För vi hade ju inte speciellt mycket pengar.

Av erfarenhet vet jag att det är väldigt svårt att få företag att göra pro-bono jobb av den här typen, så jag försökte inte ens. I stället försökte jag hitta den billigaste byggstädfirma jag kunde hitta – som samtidigt hade garanti på sitt arbete. Jag hittade sidan www.byggstädning.org och kunde där jämföra olika byggstädfirmor med varandra och kunde på så sätt hitta det som kunde göra jobbet billigast och bäst. Och strax därefter var huset klart att flytta in i. Läs mer om byggstädning stockholm här

Related posts:

  1. Bingo är bäst med Maria