Prag – en stad älskad av alla

Prag – en stad älskad av alla
När man söker på ”Prag” på nätet dyker det upp massor av guider och temasidor kring staden. Och det är bara på Svenska. Söker man på Engelska finns det ingen hejd och alla sidor som informerar om Prag och hur underbar staden är. Men vill man verkligen ta reda på hur en stad är att turista i, ska man lyssna på vad andra turister säger om staden.
Här följer ett litet axplock från vad olika människor har haft för intryck av Prag.

”Prag är Europas vackraste huvudstad och fortfarande kan man bli serverad en delikat trerättersmiddag med ett gott vin till anständigt pris. Tag linbanan från Lillsidan och kliv av halvvägs vid restaurang Nebozicec där en magnifik utsikt över stan ingår i priset. Bon apetite!”
/Pragmatiker

”’Bohemstadsdelen’ Zizkov är absolut värd ett besök, ett av Europas pubtätaste områden. Betydligt billigare öl (ett stop kostar 20 koruna i Zizkov jämfört med 120 koruna vid torget i gamla stan) och mat jämfört med centrum.”
/CZ

”Prag har alltid varit en mötesplats för klassisk musik och om ni har tid och lust så gå och lyssna på nåt, gärna i Rudolfinum som är filharmoniska orkesterns hemmaplan. Rudolfinum ligger vid floden på Namest Jana Palacha. Den platsen hette tidigare röda armens torg med döptes efter 1989 om till Jan Palach-platsen efter den student som tände eld på sig själv i protest efter Pragvåren.”
/Malin

”Överallt möts man av musik, konsert- och operautbud samt kyrkomusik och vackra byggnader. Res till Prag!”
/Margo

Mer behöver man inte läsa för att bli övertygad om att Prag är ett fantastiskt ställe att resa till. Och bra hotell är det gott om. Gå in på hotell-prag.se så kan du via deras sökmotor leta dig fram till ett hotell som passar just dig.

No related posts.